Wat u absoluut moet weten over laserontharing - Epilia - 17 Centres d'Épilation Définitive au Laser en Belgique
Homepage -  Blog - 

Wat u absoluut moet weten over laserontharing

Epilia

Artikel naar voren gebracht

Permanente laserontharing is de meest efficiënte manier om definitief komaf te maken met ongewenste haartjes, zowel voor esthetische als voor medische redenen (behandeling van ingegroeide haartjes).

De invloed van de kleur van het haar en de huid
Laserontharing werkt het beste op een lichte huid met donkere haren. Haren met weinig tot geen melanine (witte haren, rode haren en blonde donshaartjes) zijn niet geschikt voor een laserbehandeling.

Aantal sessies
Het aantal benodigde sessies hangt af van verschillende factoren, zoals het specifieke huidtype en de haarkleur van elke persoon. Maar ook het geslacht, de leeftijd en de te behandelende zone zijn bepalende factoren. Ook sommige hormonale ontregelingen kunnen een invloed hebben.

De levenscyclus van haar is gemiddeld 4 tot 18 maanden.

Het is belangrijk dat u wacht tot er een nieuwe generatie haar verschijnt voor u uw volgende sessie plant. Die wachttijd is afhankelijk van het behandelde gebied, het huidtype en het soort haar.
Doorgaans kan u rekenen op een periode van 6 tot 8 weken tussen elke sessie.

Concrete tips
We maakten een lijstje met de belangrijkste tips die nuttig kunnen zijn voor u start met een laserbehandeling:

•  Geen blootstelling aan de zon of zonnebanken tijdens de behandeling. De zon activeert immers de melanine in de huid die net het doelwit is van de laser, wat brandwonden kan veroorzaken.

• Om dezelfde redenen is het noodzakelijk om te stoppen met zelfbruiner.

Vermijd ook gedurende een maand voor de sessie ontharingsmethodes die de haarwortel aantasten, zoals wax, een pincet, ontharingscrème, suikerontharing, … Het is echter goed om u 2 tot 3 dagen voor de behandeling te scheren, behalve wanneer het gelaat wordt behandeld. Hierdoor zullen de haartjes fijner zijn en dus beter kunnen worden uitgeroeid door de laser.

• Het haar moet kort zijn (maximaal 1 mm) omdat het als geleider dient voor de laser.

• Breng uw laserconsulent zeker op de hoogte van eventuele medicatie die u neemt. In het geval van fotosensibiliserende medicatie moet de laser anders worden afgesteld.

• Het is belangrijk dat u een week voor de behandeling geen nieuwe ongewassen kleding draagt, omdat deze kleine pigmenten kan achterlaten op de huid waar de laser op reageert.

• De huid moet droog zijn en vrij van cosmetica. Het gebruik van een verdovende crème (zoals Emla) kan een succesvol resultaat verhinderen. Het gevoel van de patiënt wordt gebruikt als barometer voor het bepalen van de optimale energie van de laser en om zo brandwonden te voorkomen.

• Een getatoeëerde huid is geen contra-indicatie voor laserontharing. We nemen eenvoudigweg speciale voorzorgsmaatregelen (een pleister over de tatoeage) om brandwonden te voorkomen.

Op deze pagina vindt u nog heel wat tips en advies.
Heeft u nog meer vragen? U vindt veel antwoorden op onze website.
Ontdek hier de volledige prijslijst per zone en onze formules en pakketten.

Overtuigd? Maak dan vandaag nog een afspraak via onze website of bel ons op 03 830 66 80.
Gemakkelijk en snel!

 

Epilia, het N°1 van laserontharing

ikadia-theme_actu-en-avt_icn-like

ikadia-theme_actu-en-avt_icn-like

0

ikadia-theme_actu-en-avt_icn-eye

0