Wat zijn de verschillende types van lasers? - Epilia - 17 Centres d'Épilation Définitive au Laser en Belgique
Homepage -  Blog - 

Wat zijn de verschillende types van lasers?

Epilia

Alle Epilia-centra zijn uitgerust met de Alexandrite-lasers van Candela.

Dit is een zeer bewuste keuze die voortvloeide uit grondig onderzoek. In deze blog geven we u een overzicht van alle soorten lasers en methoden op de markt.

Hoe werken lasers?
Voor we de verschillende lasers met elkaar vergelijken, geven we een korte uitleg over de werking ervan.

Een laser werkt in op het haarpigment (de melanine). De laser zendt een zeer geconcentreerde lichtstraal uit op een zeer precieze golflengte. Dat licht wordt omgezet in warmte wanneer het wordt geabsorbeerd door de melanine. Wanneer het pigment in de haarfollikel (zakje waarin het haar groeit) wordt geraakt, worden het haar en de haarwortel vernietigd waardoor het nooit meer kan teruggroeien.

epilia-blog-types-de-lasers-schema

De opperhuid blijft onaangetast, en de omliggende weefsels worden bijgevolg niet beschadigd.

Laserontharing is ideaal voor zowel vrouwen als mannen die bewust kiezen voor een eenvoudiger leven.

De Alexandrite-laser
Epilia koos voor de Alexandrite-laser van het merk Candela, dat momenteel wereldleider is op het gebied van dermatologische en esthetische lasers.

De Alexandrite is een halfedelsteen die licht filtert op een golflengte van 755 nm. Deze golflengte komt overeen met de maximale absorptiepiek van melanine. Daardoor dringt de lichtstraal erg nauwkeurig door tot in de haarwortel zonder dat er een hoge intensiteit nodig is.

Alle wetenschappelijke studies zijn het erover eens dat de Alexandrite op dit moment de laser is die de meest overtuigende resultaten biedt op een lichte en gemiddelde huid.

De Nd-Yag-laser
Nd-Yag is de meest aangewezen laser voor de behandeling van een gepigmenteerde huid. Deze laser werkt op een golflengte van 1064 nm, die zeer weinig wordt geabsorbeerd door melanine en daardoor dringt de lichtstraal dieper door tot in de haarwortel.

Het thermische effect op het haar is laag en zorgt voor een hoge intensiteit. Deze laser is aangewezen voor langdurige ontharing bij donkere huidtypes of diepgeworteld haar.

De Diode-laser
De Diode-laser, die veel minder efficiënt is dan de Alexandrite, heeft het voordeel dat hij goedkoper en compacter is, en daardoor ook eenvoudig te vervoeren. De Diode werkt op een golflengte van 810 tot 980 nm, en heeft dus een breder spectrum dan de Alexandrite en de Nd-Yag.

Deze golflengte wordt zeer weinig geabsorbeerd door melanine, maar zorgt er wel voor dat de lichtstraal dieper doordringt tot in de haarwortel.

De lagere absorptie door melanine is zowel een voordeel (bruining en huidpigmentatie worden weinig beïnvloed), als een nadeel (lichtere en fijnere haren weerstaan de behandeling).

Hoewel dit een veelbelovende techniek is, staat de Diode-laser nog niet helemaal op punt, waardoor er heel wat sessies nodig zijn voor een goed resultaat.

Zijn er nog andere technieken naast een laserbehandeling voor permanente of langdurige ontharing?
IPL-technologie, oftewel ontharing met lichtflitsen, wordt vaak verward met laserontharing. Toch zijn beide ontharingstechnieken erg verschillend, zowel qua veiligheid als qua doeltreffendheid.

IPL
De flitslampen die gebruikt worden bij IPL leveren minder selectief, minder krachtig en meer diffuus licht dan lasers. Verder is het licht veel minder sterk dan bij laser, waardoor de haarzakjes enkel verzwakt worden en het resultaat dus slechts tijdelijk is.

De resultaten zijn daarom vaak minder langdurig en teleurstellend voor de patiënt. IPL heeft ook een aanzienlijke risico op brandwonden.

… versus laser
De laser zendt daarentegen een krachtige, meer selectieve energiestraal uit die het haarzakje volledig vernietigt. Hierdoor is de behandeling dan ook echt permanent.

In tegenstelling tot IPL wordt een laserbehandeling uitsluitend uitgevoerd door specifiek opgeleid medisch personeel. Dankzij de verplichte opleiding is de laserprocedure een zeer gecontroleerde techniek en tevens het onderwerp van talrijke studies over de doeltreffendheid en de veiligheid. Laserontharing is de enige techniek die u een definitieve, veilige en effectieve oplossing kan garanderen voor ongewenste haargroei.

In het kort…
Epilia koos voor hypermoderne lasers van de nieuwste generatie: Alexandrite-lasers van het merk Candela. Dit type laser is zeer efficiënt en garandeert een uiterst veilige en hygiënische permanente ontharing.

Het is belangrijk om u goed te informeren over de verschillende technieken van permanente ontharing voordat u een keuze maakt.

Wilt u meer weten over de lasers die in Epilia-centra worden gebruikt? Op onze website kunt u alle info vinden. Heeft u nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Bent u overtuigd en wilt u ook komaf maken met ongewenste haartjes? Maak uw afspraak onlineof bel ons op 02 280 33 33.

ikadia-theme_actu-en-avt_icn-like

ikadia-theme_actu-en-avt_icn-like

0

ikadia-theme_actu-en-avt_icn-eye

0