Principe en werkwijze

Laserontharing: de principes

Bij Epilia krijgt u een eerste consult gratis aangeboden voorafgaand aan de start van de behandeling. Tijdens dat gesprek krijgt u alle informatie over laserbehandelingen, bespreken we uw behandeltraject en krijgt u onmisbare voorbereidingstips zodat elke sessie perfect verloopt.

VOORBEREIDINGSTIPS

 • Geen blootstelling aan de zon of zonnebanken indien u in behandeling bent. Als het te behandelen gebied een bruine kleur heeft, kan de behandeling niet worden uitgevoerd omdat het risico op brandwonden in dit geval te groot is.  Als dit het geval is, annuleer dan uw volgende afspraak bij Epilia. Indien u een afspraak wenst te cancelen, moet u dit telefonisch melden of als antwoord op de bevestigingse-mail van de afspraak.
 • Zelfbruinproducten worden sterk afgeraden.
 • Gelieve aan onze teams eventuele medische behandelingen te melden.
 • De haartjes in de behandelde zone mogen niet ontkleurd of geëpileerd worden (wax, elektrische epilatie, pincet, ontharingscrème) gedurende 4 weken voor de behandeling (2 weken voor het gezicht).
 • Tussen de sessies door moet het scheren worden vermeden.
 • De haren moeten voor de behandeling geschoren of korter gemaakt worden met de tondeuse zodat ze maximum 1mm lang zijn (behalve bij vrouw mag er niet geschoren worden in het gezicht).
 • De huid moet vrij zijn van cosmetische producten.
 • Het gebruik van nieuwe ongewassen kleding moet worden vermeden als deze in contact komt met het behandelde gebied.

In tegenstelling tot IPL-technologie (lichtflitsen) is permanente laserontharing risicovrij en doeltreffend indien de behandeling wordt uitgevoerd door een professioneel, gespecialiseerd team. In onze centra beschikken we over een team van experten en state-of-the-art technologie waardoor we een optimale behandeling kunnen garanderen.

De weinige contra-indicaties moeten echter wel gerespecteerd worden voor een veilige en efficiënte behandeling:

 • Geen blootstelling aan de zon of zonnebanken tijdens de behandeling. Als het te behandelen gebied een bruine kleur heeft, kan de behandeling niet worden uitgevoerd omdat het risico op brandwonden in dit geval te groot is. Als dit het geval is, annuleer dan uw volgende afspraak bij Epilia. Indien u een afspraak wenst te cancelen, moet u dit telefonisch melden of als antwoord op de bevestigingse-mail van de afspraak.
 • Deze behandeling is niet geschikt voor zwangere vrouwen.
 • Zones van het lichaam met een besmettelijke ontsteking kunnen niet behandeld worden.
 • Zones met tatoeages (of permanente make-up) kunnen niet behandeld worden. Enkel de zone rondom de tatoeage kan behandeld worden. Het getatoeëerde gebied behoudt dan zijn haargroei.

Wilt u zich comfortabel en op uw best voelen deze zomer?
De herfst is de beste periode om een behandeling bij Epilia op te starten, wanneer uw huid volledig ongebruind is.

In de herfst en de winter raken onze agenda’s zeer snel gevuld met patiënten die hun behandeling weer oppikken na de zomer of nieuwe behandelingen die worden gestart. We raden u daarom aan om uw eerste gratis consult te plannen in de zomerperiode (van mei tot augustus) die doorgaans rustiger is. Dan heeft u alle tijd om met uw laserassistent het beste moment te kiezen voor de start van uw behandeling in functie van de zone(s) die u wenst te behandelen.

Handig om weten: oksels en de bikinilijn zijn zones die zelden worden blootgesteld aan de zon. Deze zones kunnen dus probleemloos het hele jaar door behandeld worden, ook in de zomer.

Het is echter niet ideaal om een behandeling voor de benen of het gezicht (zones die vaak zon zien) te starten in de zomer, omdat u uw behandelingsprotocol zeer snel zal moeten pauzeren

Afhankelijk van de behandelde gebieden en de gevoeligheid van elke persoon kan permanente laserontharing licht onaangenaam aanvoelen. De behandeling is over het algemeen goed te verdragen. Het gevoel is vergelijkbaar met het schieten van een elastiekje tegen de huid.

Om de sessies zo comfortabel mogelijk te maken, zijn al onze laserontharingscentra uitgerust met een uiterst geavanceerd apparaat dat zorgt voor een verkoelend en verdovend effect. Zo kunt u het tintelende gevoel van de laser beter verdragen.

Permanente laserontharing wordt sinds 1995 wereldwijd gebruikt. Sindsdien werden er verschillende wetenschappelijke studies uitgevoerd. Ondertussen kunnen we met zekerheid bevestigen dat de laser geen negatieve invloed heeft op de gezondheid.

Aangezien de laser inwerkt op de melanine, ondervindt het omringende weefsel geen invloed van de lichtstraal. Bovendien is de golflengte van de laser zeer selectief en wordt de lederhuid niet beschadigd.

Laserontharing moet worden beschouwd als een investering die op lange termijn winstgevend wordt.
Conventionele ontharing lijkt goedkoper, maar moet jarenlang herhaald worden.

Vergelijkende studies hebben aangetoond dat permanente laserontharing op lange termijn minder duur is dan conventionele maandelijkse ontharingssessies.

Naarmate de behandeling vordert, zullen de sessies en dus ook de kosten meer gespreid worden.

Aan het einde van de behandeling geniet u van meer zelfvertrouwen, meer comfort en een stevige tijdswinst. En dat is onbetaalbaar!

Klik hier om te weten hoeveel u uitgeeft aan uw ontharing

Permanente laserontharing kan worden uitgevoerd bij een minderjarige vanaf 15 jaar, op voorwaarde dat een van de ouders ermee instemt en het toestemmingsformulier ondertekend. De aanwezigheid van deze ouder is ook vereist tijdens de eerste consultatie (gratis).
Wij raden echter aan te wachten tot de hormonen stabiel zijn alvorens met de laserbehandeling te beginnen.
Zo niet, dan hebben we het meer over een comfortbehandeling dan over een definitieve behandeling.

Haar doorloopt drie groeifasen. Een laserbehandeling heeft enkel invloed op de haren die zich in de actieve groeifase bevinden (anagene fase). Tijdens de overgangsfase (katagene fase) en de rustfase (telogene fase) zijn het haar en de haarfollikel niet langer met elkaar verbonden. De laser heeft dus geen effect tijdens deze laatste twee fasen.

Aangezien niet alle haren in de behandelde zone zich tegelijkertijd in de actieve fase bevinden, is het noodzakelijk om meerdere sessies te plannen voor een optimaal resultaat.

Het aantal sessies is afhankelijk van verschillende factoren:

 • Leeftijd
 • Geslacht
 • Huidtype
 • Pigmentatie en haarstructuur
 • De behandelde zone

Omdat ook de fysiologie van elke persoon een invloed heeft, kunnen we vooraf niet exact voorspellen hoeveel sessies nodig zijn om de verwachte resultaten te bereiken.
Afhankelijk van de situatie en het verwachte eindresultaat, kunt u opteren voor een jaarlijkse onderhoudssessie om een optimaal resultaat te behouden.

Tijdens het eerste gratis consult bekijken onze teams de haalbaarheid van de behandeling en nemen ze de tijd om u te informeren over alle aspecten van de behandeling.

Tijdens dit gesprek wordt een persoonlijk traject opgesteld op uw maat.

Permanente laserontharing heeft indrukwekkende resultaten en is voor het overgrote merendeel van de klanten een erg bevredigende ervaring. Hoewel deze techniek werd erkend als de meest efficiënte ontharingsmethode, kan het geen totale ontharing garanderen. De resterende haartjes zullen dunner, fijner en pigmentloos zijn.

Weet ook dat laserontharing het ontstaan van nieuwe haarzakjes als gevolg van hormonale veranderingen (zwangerschap, menopauze, hormonale onbalans) niet kan voorkomen. In dit geval worden bijwerksessies gepland.

Laserontharing kan worden uitgevoerd op alle delen van het lichaam behalve het perioculaire gebied (wenkbrauwen en de zone tussen de wenkbrauwen).

De Alexandrite laser is dé referentie op het gebied van ontharing voor lichte tot gemiddelde huidtypes. Voor donkerdere huidtypes is de Nd Yag laser meer geschikt.

Epilia-centra zijn uitgerust met Alexandrite lasers. Als onze technologie geen optimale behandeling kan garanderen voor uw huidtype, verwijzen wij u graag door naar een centrum dat is afgestemd op uw behoeften.

Weetje: de laser werkt in op het haarpigment. Pigmentloze haartjes worden dus niet beïnvloed (blonde donshaartjes, wit haar en bepaalde tinten rood haar).

Tijdens het eerste gratis consult wordt uw huid geanalyseerd zodat we de haalbaarheid van de behandeling kunnen voorspellen.

Permanente laserontharing werkt zeer goed op plaatsen met ingegroeide haren. Naarmate de haren geleidelijk aan worden vernietigd, zal dit soort huidirritaties op natuurlijke wijze verdwijnen.

Neen, een gebruinde huid is de vijand van de laser.

Wij vragen u om met een niet-gebruinde huid naar de behandeling te komen.

Lees hier om te weten waarom.

Wat zijn de verschillende types van lasers en ontharingsmethoden?

Epilia koos in alle centra voor Alexandrite lasers van Candela. Candela is momenteel wereldleider op het gebied van dermatologische en esthetische lasers. Alle wetenschappelijke studies tonen aan dat de Alexandrite laser de meest doeltreffende technologie is voor lichte tot gemiddelde huidtypes. Klik hier om meer te weten.

Afhankelijk van de behandelde gebieden en de gevoeligheid van elke persoon kan permanente laserontharing licht onaangenaam aanvoelen. De behandeling is over het algemeen goed te verdragen. Het gevoel is vergelijkbaar met het schieten van een elastiekje tegen de huid.

Om de sessies zo comfortabel mogelijk te maken, zijn al onze laserontharingscentra uitgerust met een uiterst geavanceerd apparaat dat zorgt voor een verkoelend en verdovend effect. Zo kunt u het tintelende gevoel van de laser beter verdragen.

Laserontharing en IPL-ontharing worden vaak met elkaar verward. Toch zijn het twee heel verschillende ontharingsmethodes, zowel op vlak van veiligheid als doeltreffendheid. Bij IPL is het licht veel minder sterk dan bij laser, waardoor de haarzakjes enkel verzwakt worden en het resultaat dus slechts tijdelijk is.
De laser zendt daarentegen een krachtige meer selectieve energiestraal uit die het haarzakje volledig vernietigt. Hierdoor is de behandeling dan ook echt permanent.

Epilia koos voor hypermoderne lasers van de nieuwste generatie, Alexandrite lasers van het merk Candela. Dit type laser is zeer efficiënt en garandeert een uiterst veilige permanente ontharing.

De sessies

Ja, dat klopt.

Het eerste consult is een verplichte stap voor de start van elke laserbehandeling bij Epilia.
Dit consult is gratis en volledig vrijblijvend.

Waarom is dit belangrijk?
Tijdens dit informatieve gesprek krijgt u alle nodige informatie over laserontharing.
De laserassistente gaat na of u aan alle voorwaarden voldoet voor een goed resultaat van de laserbehandeling (huid- en haartype, haarkleur, leeftijd, blootstelling aan de zon, …).
We vragen dan ook om de te behandelen zone niet te scheren voor uw eerste consult.

U kan uw eerste sessie inplannen samen met uw laserassistente tijdens het eerste consult.

 • Tijdens elke permanente ontharingssessie moet u een beschermende bril dragen. Deze worden door onze teams voorzien.
 • Onmiddellijk na de sessie kunnen roodheid en lichte zwelling optreden, maar deze reacties verdwijnen zeer snel.
 • U krijgt van ons een hydraterende crème om meteen na de sessie aan te brengen.
 • De behandelde zone kunt u best niet blootstellen aan de zon tijdens de week na uw sessie (tenzij u een sunblock gebruikt).
 • De haarwortel zal binnen 2 weken na de sessie uitvallen. Dit proces kunt u versnellen met een lichte scrub.
 • De behandelde zone moet gedurende 3 dagen na de sessie goed worden gehydrateerd.
De duur is afhankelijk van de grootte van de behandelingszones. Aarzel niet om ons telefonisch te contacteren voor een schatting van de duur van uw behandeling.

De haren op het te behandelende gebied mogen maximaal 1 mm lang zijn voor de behandeling. De zone wordt geschoren in functie van de behandeling (behalve bij vrouw mag er niet geschoren worden in het gezicht).

De laser zal namelijk minder impact hebben op een langer haar. Een scheerbeurt op dezelfde dag is ook aanvaardbaar en zal de werking van de laser niet verstoren. Maar scheren op de dag zelf maakt de procedure wel veel complexer voor ons team, omdat zij dan geen visuele referentie hebben voor de behandelingszone.

Haar doorloopt drie groeifasen. Een laserbehandeling heeft enkel invloed op de haren die zich in de actieve groeifase bevinden (anagene fase). Tijdens de overgangsfase (katagene fase) en de rustfase (telogene fase) zijn het haar en de haarfollikel niet langer met elkaar verbonden. De laser heeft dus geen effect tijdens deze laatste twee fasen.
Naar schatting wordt ongeveer 15-20% van het haar vernietigd bij elke laserontharingssessie.

Aangezien niet alle haren in de behandelde zone zich tegelijkertijd in de actieve fase bevinden, is het noodzakelijk om meerdere sessies te plannen voor een optimaal resultaat.

Het aantal sessies is afhankelijk van verschillende factoren:

 • Leeftijd
 • Geslacht
 • Huidtype
 • Pigmentatie en haarstructuur
 • De behandelde zone

Omdat ook de fysiologie van elke persoon een invloed heeft, kunnen we vooraf niet exact voorspellen hoeveel sessies nodig zijn om de verwachte resultaten te bereiken.
Afhankelijk van de situatie en het verwachte eindresultaat, kunt u opteren voor een jaarlijkse onderhoudssessie om een optimaal resultaat te behouden.

Tijdens het eerste gratis consult bekijken onze teams de haalbaarheid van de behandeling en nemen ze de tijd om u te informeren over alle aspecten van de behandeling.

Tijdens dit gesprek wordt een persoonlijk traject opgesteld op uw maat.

Onze gespecialiseerde teams adviseren een periode van 4 tot 6 weken tussen twee ontharingssessies (afhankelijk van het behandelde gebied). Naarmate de sessies vorderen, en afhankelijk van de voortgang van de behandeling, kan deze periode verlengen. De resultaten zijn duidelijk zichtbaar vanaf de eerste sessie. Naarmate de behandeling vordert, wordt de groei van de resterende haren vertraagd en worden de haren dunner en schaarser. Voor een optimaal eindresultaat is het essentieel dat u het behandeltraject en de voorbereidende tips naleeft.

Onze teams staan steeds paraat om al uw vragen te beantwoorden. Ze staan u graag met raad en daad bij tijdens elke lasersessie.

Onze tarieven

Epilia biedt pakketten aan voor de meest behandelde gebieden. Bekijk het aanbod hier. Indien u geen pakket vindt dat perfect bij u past, stellen onze teams tijdens uw eerste consult met plezier een passend pakket voor u samen.

Het eerste informatieve consult is gratis. Iedereen die een behandeling wil starten in een van onze Epilia-centra moet eerst een kennismakingsconsult boeken. Dit is essentieel voor een goed verloop van de behandeling.

Als u een laserbehandeling wilt opstarten, kunt u een afspraak maken via +32 3 830 66 80 of via onze website www.epilia.be. Bij een online afspraak vragen we u om een kennismakingsconsult te plannen, eventueel onmiddellijk gevolgd door een eerste sessie (door het gebied te selecteren dat u wilt laten behandelen).

Laserontharing moet worden beschouwd als een investering die op lange termijn winstgevend wordt.
Conventionele ontharing lijkt goedkoper, maar moet jarenlang herhaald worden.

Vergelijkende studies hebben aangetoond dat permanente laserontharing op lange termijn minder duur is dan conventionele maandelijkse ontharingssessies.

Naarmate de behandeling vordert, zullen de sessies en dus ook de kosten meer gespreid worden.

Aan het einde van de behandeling geniet u van meer zelfvertrouwen, meer comfort en een stevige tijdswinst. En dat is onbetaalbaar!

Mijn afspraak

Het eerste informatieve consult is gratis. Iedereen die een behandeling wil starten in een van onze Epilia-centra moet eerst een kennismakingsconsult boeken. Dit is essentieel voor een goed verloop van de behandeling.

Als u een laserbehandeling wilt opstarten, kunt u een afspraak maken via +32 3 830 66 80 of via onze website www.epilia.be. Bij een online afspraak vragen we u om een kennismakingsconsult te plannen, eventueel onmiddellijk gevolgd door een eerste sessie (door het gebied te selecteren dat u wilt laten behandelen).

Onze teams doen hun uiterste best om zo ruim mogelijke openingsuren aan te bieden. Daarom zijn wij ook ‘s avonds en op zaterdag geopend.

Bezoek zeker onze website www.epilia.be of contacteer ons telefonisch en ontdek alle mogelijkheden.

Sessies kunnen tot 48 uur voor de geplande afspraak verzet worden. We vragen om uw afspraak te annuleren per telefoon of door te antwoorden op de bevestigingse-mail.

Opgelet, in het geval van meerdere afspraken, is het noodzakelijk om alle afspraken te annuleren (inclusief het eventueel 1e consult).

U kunt daarna een nieuwe sessie plannen (via de website www.epilia.be of telefonisch).

Omdat wij onze belofte van stiptheid proberen te respecteren, vragen wij u om 5 minuten voor het geplande tijdstip op uw afspraak aanwezig te zijn. Elke vertraging kan leiden tot het annuleren van uw sessie.

Indien u een afspraak wenst te cancelen, moet u dit telefonisch melden of als antwoord op de bevestigingse-mail van de afspraak.

Voor elke consultatie die binnen minder dan 48 uur wordt geannuleerd of niet wordt nagekomen, zijn wij verplicht u een vergoeding aan te rekenen van 20% van het bedrag van de gevraagde sessie. Dit uit respect voor de patiënten die op een afspraak wachten.

Bericht aan onze patiënten tijdens deze vaccinatieperiode:

Een laserbehandeling kan uitstekend gecombineerd worden met een covid-vaccinatie. Er is geen enkele interactie tussen de twee.

Daarentegen verzoeken wij u vriendelijk om te anticiperen op uw covid-vaccinatie en om uw afspraak bij ons te annuleren indien u verwacht dat u zich niet goed genoeg zou voelen na uw vaccinatie. Dit om last minute annulaties te vermijden.

Bedankt voor uw begrip.

De verschillende ontharingszones

Vrouwen

De permanente ontharing van de oksels is erg populair. De oksels zijn heel geschikt voor een laserbehandeling. Omdat okselhaar gepigmenteerd en dik is, geeft dit uitstekende resultaten. U mag op zeer korte tijd rekenen op zachte en haarloze oksels.
Tijdens uw eerste consult in het Epilia-lasercentrum vertellen onze experten welke behandeling het meest geschikt is voor uw haartype en waarom. Voor de sessie vragen we u om het haar rond het te behandelen gebied te scheren. Elke sessie zal slechts enkele minuten duren omdat de oksel een erg kleine zone is voor permante ontharing met een laser.De laser verwijdert steeds de haren die in de groeifase zitten. Omdat niet alle haren in de behandelingszone zich in dezelfde fase bevinden tijdens een lasersessie, zijn er meerdere sessies nodig.
Extra voordeel: oksels worden weinig blootgesteld aan zonlicht en kunnen daarom het hele jaar door een laserbehandeling krijgen.
Ga voor een doeltreffend, snel en quasi pijnloos resultaat met permanente laserontharing.

Uw gezicht is als een visitekaartje dat de hele dag zichtbaar is. Daarom is ongewenst gezichtshaar voor vele vrouwen een groot complex. Als u ongewenste haren in uw gezicht definitief wil verwijderen is laserontharing de meest efficiënte oplossing.

Ongewenste haargroei is voorgoed voorbij na de permanente ontharing van uw bikinilijn met onze lasers. Ontharen brengt vaak heel wat ergernissen met zich mee. Scheren gaat gepaard met een geïrriteerde huid en harsen is elke keer weer een pijnlijke taak.

Bent u ongewenst haar, puistjes en ingegroeide haartjes beu? Dan is permanente laserontharing dé oplossing voor een gladde huid zonder zorgen!

 

U kan de vorm van uw bikinilijn kiezen tijdens uw eerste sessie.

Kies uit 3 formules:

Klassieke bikinilijn: Bikini 1:  tot 1 à 2 cm buiten de sliprand

Bij deze formule voor het definitief ontharen van uw bikinilijn, houdt u uw ondergoed aan. Onze laserassistent zal enkel de haren naast de sliprand laseren. Bij de Klassieke bikinilijn-formule kiest u dus voor de permanente ontharing van de liesstreek. De schaamstreek wordt niet mee behandeld.

High cut bikinilijn: Bikini 2 – aflijnen naar keuze, zonder schaamlippen

Bij onze tweede formule voor het definitief ontharen van uw bikinilijn wordt de liesstreek en een deel van de schaamstreek permanent onthaard. Uw Epilia-laserassistent zal u hierbij vragen om uw ondergoed uit te doen.

Volledige bikinilijn: Bikini 3 – aflijnen naar keuze, met schaamlippen

Bij de laatste formule wordt het haar in de schaamstreek en op de schaamlippen permanent verwijderd. Onthoud wel dat het haar op de schaamlippen vaak dunner is en de huidskleur donkerder. Daarom blijft er soms donshaar staan na de volledige laserbehandeling.

Bij een sessie mogen de haartjes in het behandelingsgebied maximum 1 mm lang zijn. Of en wanneer u de haartjes mag scheren is afhankelijk van de behandeling.

Mannen

Wanneer mannen vaak een scheerapparaat of trimmer gebruiken, krijgen ze te maken met een geïrriteerde huid, ingegroeide haartjes of puistjes.
Er zijn veel redenen om te kiezen voor de permanente ontharing van uw baard: dat kan uit medische, esthetische of praktische overwegingen. Een permanente ontharing met een laser is steeds een veilige en efficiënte oplossing.

Onze laserassistenten zorgen voor een perfecte aflijning van de contouren van uw baard op uw jukbeenderen en hals. Na uw behandeling ziet u er onberispelijk uit en wandelt u weer buiten met een glad, niet-geïrriteerd gelaat.

Voor een sessie moet u zich steeds scheren. Na de sessie brengt onze assistent een hydraterende crème aan die het warme gevoel zal temperen. Na de behandeling zal uw huid iets roder zijn, maar kunt u meteen uw normale activiteiten hervatten.

Steeds meer mannen kiezen voor de permanente ontharing van het haar op hun rug. De rug is namelijk erg moeilijk om zelf te scheren en harsen blijft een vervelende en pijnlijke opdracht. Permanente laserontharing van de rug is dan ook dé oplossing om definitief komaf te maken met ongewenste haren.

Dankzij onze ultramoderne technologie kunnen we bij Epilia ook grotere oppervlakken, zoals de rug, snel behandelen.

Onze assistent zal uw huid- en haartype grondig analyseren tijdens uw eerste consultatie en zo een laserprotocol op maat samenstellen. De grootste haren worden definitief verwijderd met de laser. Maar omdat mannen dikker haar hebben, zullen we nooit alle haren kunnen verwijderen. De resterende haartjes zijn wel fijner en meer verspreid.

Op het moment van uw laserbehandeling mag u niet gebruind zijn. Ook deze behandelingszone moet goed geschoren worden voor elke sessie.

De koude lucht van ons koelsysteem maakt de permanente laserontharing van de rug minder pijnlijk. Na de behandeling zal een hydraterende crème het warme gevoel verzachten. U mag meteen uw normale leven hervatten na de sessie.

Ook mannen zijn soms bezorgd over hun uiterlijk. Er is dan ook steeds meer vraag naar permanente laserontharing van de borst en de buik bij mannen.Overmatige haargroei, betere sportprestaties of esthetische overwegingen … Dankzij onze permanente laserontharing bent u voorgoed verlost van ongewenste haren op uw borst en buik. In onze Epilia-lasercentra behandelen we zowel de buik, als de borstkas en de zone boven de borstspieren.

Wij garanderen een efficiënte en pijnloze laserontharing van de borst en de buik dankzij onze geavanceerde hypermoderne technologie. Ons team is gespecialiseerd in laserontharing en zet uw veiligheid en gezondheid steeds op de eerste plaats.

In onze Epilia-lasercentra werken we met de Alexandrite-laser, maar ook met een speciaal koelingsapparaat. Tijdens de sessie koelt de koude lucht de huid af, waardoor de behandeling minder pijnlijk is. Een hydraterende crème biedt achteraf verkoeling. Het is mogelijk dat uw huid enkele uur rood blijft, maar de behandelde zone zal niet pijnlijk aanvoelen. Na de sessie kunt u uw normale leven meteen hervatten.