FAQ

Laserontharing en IPL-ontharing worden vaak met elkaar verward. Toch zijn het twee heel verschillende ontharingsmethodes, zowel op vlak van veiligheid als doeltreffendheid. Bij IPL is het licht veel minder sterk dan bij laser, waardoor de haarzakjes enkel verzwakt worden en het resultaat dus slechts tijdelijk is.
De laser zendt daarentegen een krachtige meer selectieve energiestraal uit die het haarzakje volledig vernietigt. Hierdoor is de behandeling dan ook echt permanent.

Epilia koos voor hypermoderne lasers van de nieuwste generatie, Alexandrite lasers van het merk Candela. Dit type laser is zeer efficiënt en garandeert een uiterst veilige permanente ontharing.

Laserontharing kan worden uitgevoerd op alle delen van het lichaam behalve het perioculaire gebied (wenkbrauwen en de zone tussen de wenkbrauwen).
Epilia biedt pakketten aan voor de meest behandelde gebieden. Bekijk het aanbod hier. Indien u geen pakket vindt dat perfect bij u past, stellen onze teams tijdens uw eerste consult met plezier een passend pakket voor u samen.

Permanente laserontharing heeft indrukwekkende resultaten en is voor het overgrote merendeel van de klanten een erg bevredigende ervaring. Hoewel deze techniek werd erkend als de meest efficiënte ontharingsmethode, kan het geen totale ontharing garanderen. De resterende haartjes zullen dunner, fijner en pigmentloos zijn.

Weet ook dat laserontharing het ontstaan van nieuwe haarzakjes als gevolg van hormonale veranderingen (zwangerschap, menopauze, hormonale onbalans) niet kan voorkomen. In dit geval worden bijwerksessies gepland.

De Alexandrite laser is dé referentie op het gebied van ontharing voor lichte tot gemiddelde huidtypes. Voor donkerdere huidtypes is de Nd Yag laser meer geschikt.

Epilia-centra zijn uitgerust met Alexandrite lasers. Als onze technologie geen optimale behandeling kan garanderen voor uw huidtype, verwijzen wij u graag door naar een centrum dat is afgestemd op uw behoeften.

Weetje: de laser werkt in op het haarpigment. Pigmentloze haartjes worden dus niet beïnvloed (blonde donshaartjes, wit haar en bepaalde tinten rood haar).

Tijdens het eerste gratis consult wordt uw huid geanalyseerd zodat we de haalbaarheid van de behandeling kunnen voorspellen.

Het eerste informatieve consult is gratis. Iedereen die een behandeling wil starten in een van onze Epilia-centra moet eerst een kennismakingsconsult boeken. Dit is essentieel voor een goed verloop van de behandeling.

Als u een laserbehandeling wilt opstarten, kunt u een afspraak maken via 02 280 33 33 of via onze website www.epilia.be. Bij een online afspraak vragen we u om een kennismakingsconsult te plannen, eventueel onmiddellijk gevolgd door een eerste sessie (door het gebied te selecteren dat u wilt laten behandelen).

Afhankelijk van de behandelde gebieden en de gevoeligheid van elke persoon kan permanente laserontharing licht onaangenaam aanvoelen. De behandeling is over het algemeen goed te verdragen. Het gevoel is vergelijkbaar met het schieten van een elastiekje tegen de huid.

Om de sessies zo comfortabel mogelijk te maken, zijn al onze laserontharingscentra uitgerust met een uiterst geavanceerd apparaat dat zorgt voor een verkoelend en verdovend effect. Zo kunt u het tintelende gevoel van de laser beter verdragen.

Permanente laserontharing wordt sinds 1995 wereldwijd gebruikt. Sindsdien werden er verschillende wetenschappelijke studies uitgevoerd. Ondertussen kunnen we met zekerheid bevestigen dat de laser geen negatieve invloed heeft op de gezondheid.

Aangezien de laser inwerkt op de melanine, ondervindt het omringende weefsel geen invloed van de lichtstraal. Bovendien is de golflengte van de laser zeer selectief en wordt de lederhuid niet beschadigd.

Laserontharing moet worden beschouwd als een investering die op lange termijn winstgevend wordt.
Conventionele ontharing lijkt goedkoper, maar moet jarenlang herhaald worden.

Vergelijkende studies hebben aangetoond dat permanente laserontharing op lange termijn minder duur is dan conventionele maandelijkse ontharingssessies.

Naarmate de behandeling vordert, zullen de sessies en dus ook de kosten meer gespreid worden.

Aan het einde van de behandeling geniet u van meer zelfvertrouwen, meer comfort en een stevige tijdswinst. En dat is onbetaalbaar!

Het is belangrijk dat u de behandelingszone 24 à 48 uur voor elke sessie scheert. De laser zal namelijk minder impact hebben op een langer haar. Een scheerbeurt op dezelfde dag is ook aanvaardbaar en zal de werking van de laser niet verstoren. Maar scheren op de dag zelf maakt de procedure wel veel complexer voor ons team, omdat zij dan geen visuele referentie hebben voor de behandelingszone.

Indien u te laat bent, moet u dit telefonisch melden. Wij vinden het belangrijk om ieders behandelingsuur te respecteren. Om de personen na u niet te belemmeren is het dus belangrijk dat u op tijd komt. Als u meer dan 10 minuten te laat bent, kan uw sessie geannuleerd worden.

Indien u een afspraak wenst te cancelen, moet u dit telefonisch melden of als antwoord op de bevestigingse-mail van de afspraak. Minstens 48 uur voor de geplande afspraak. Na deze periode zijn we verplicht om 20% van het bedrag van de sessie aan te rekenen bij uw volgende bezoek.

Sessies kunnen tot 48 uur voor de geplande afspraak verzet worden. We vragen om uw afspraak te annuleren per telefoon of door te antwoorden op de bevestigingse-mail.

Opgelet, in het geval van meerdere afspraken, is het noodzakelijk om alle afspraken te annuleren (inclusief het eventueel 1e consult).

U kunt daarna een nieuwe sessie plannen (via de website www.epilia.be of telefonisch).

Onze teams doen hun uiterste best om zo ruim mogelijke openingsuren aan te bieden. Daarom zijn wij ook ‘s avonds en op zaterdag geopend.

Bezoek zeker onze website www.epilia.be of contacteer ons telefonisch en ontdek alle mogelijkheden.

Permanente laserontharing is ook mogelijk bij een minderjarige persoon mits de toestemming en handtekening van een van de ouders. Er moet ook een ouder aanwezig zijn tijdens het eerste consult.
De duur is afhankelijk van de grootte van de behandelingszones. Aarzel niet om ons telefonisch te contacteren voor een schatting van de duur van uw behandeling.
Epilia koos in alle centra voor Alexandrite lasers van Candela. Candela is momenteel wereldleider op het gebied van dermatologische en esthetische lasers. Alle wetenschappelijke studies tonen aan dat de Alexandrite laser de meest doeltreffende technologie is voor lichte tot gemiddelde huidtypes. Klik hier om meer te weten.
Permanente laserontharing werkt zeer goed op plaatsen met ingegroeide haren. Naarmate de haren geleidelijk aan worden vernietigd, zal dit soort huidirritaties op natuurlijke wijze verdwijnen.

Het antwoord is NEE! Een gebruinde huid is de vijand van de laser.

Wij vragen u om met een niet-gebruinde huid naar de behandeling te komen. (minimaal 5 weken zonder zon of UV-sessies).

Lees dit artikel om meer te weten.

Bent u onlangs blootgesteld aan de zon en heeft u een afspraak met Epilia in de komende weken? Vergeet dan niet om het uit te stellen door contact op te nemen met het secretariaat op 03/830 66 80.